קראתי עשרות מחקרים בנושא ריבוי משימות ומבנה המוח, למדתי שהחלק הקוגניטיבי במוחנו בנוי לביצוע משימה אחת בלבד, המחקרים מוכיחים זאת שוב ושוב. במהלך עבודתי עם מנהלים, עובדים ועצמאים נתקלתי לא אחת בכאלו הסבורים אחרת, אך נכשלים בלהטוטנות ה-״מולטי טסקינג״.
העולם הטכנולוגי מציב בפנינו אתגר, שולחן העבודה עמוס משימות, ברקע נשמעים צלצולים וצפצופים, הבהובים שונים המבקשים את תשומת ליבנו, בתיבת המייל נערמות עשרות הודעות ביום, דמויות במשרד פונות אלינו ב-״אני רק שאלה״. נכון, העולם עובד כיום במהירות האור, ואצלנו נוצרת התחושה שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו אליו, במידה מסוימת זה נכון אבל ללהטט בין משימה אחת לאחרת פוגעת ביכולתנו לעבוד בצורה אפקטיבית.
רוב המשימות שאנו מבצעים במשרד דורשות חשיבה וריכוז קוגניטיבי. יש קבוצה קטנה מאוד של אנשים הניחנים ביכולת המופלאה לעשות כמה דברים בוא זמנית – טייסים ולהטוטני קרקס. אם אתם לא טייסים או שכרגע אתם לא עובדים בקרקס הרשו לי להציעה לכם טיפ קטן - התמקדו במשימה אחת בכל פעם.
אז אם אתם רוצים לרצות את כולם לכו תמכרו גלידה! 🥶
הניסיון שלי מראה כי לרובנו נדרשות כ–15 דקות כדי להיכנס לעומקה של פעילות מסוימת. קפיצה בין משימות מבטלת במידה רבה את הזמן שהשקענו במשימה והתמקדות מחודשת בה ידרוש מאתנו להשקיע זמן נוסף. נכון, ישנם מקרים בהם ניתן לעבור למשימה אחרת כאשר סיימתם שלב ועכשיו כדי להתקדם אתם זקוקים לתשובה ממקור חיצוני.
תכננו את משימות היום, הגדירו בועת זמן מוגנת לביצוע מקבץ של משימות והתעלמו מהסחות דעת עד לסיום בועת הזמן שהגדרתם.
בתמונה: שימוש בטיימר עבור בועת הזמן שלי
רוצים ללמוד עוד על בועות זמן מוגנות? כנסו לקישור: https://bit.ly/3bAcaL0
Comments